Wat is Woonnet Haaglanden?
Woonnet Haaglanden is een samenwerkingsverband van de woningcorporaties in de regio Haaglanden. Deze corporaties kunnen hun huur- en koopwoningen via de website Woonnet Haaglanden adverteren. Daarnaast kunt u zich hier inschrijven als woningzoekende. Als u zich heeft ingeschreven kunt u reageren op woningen. Eenmaal ingeschreven kunt u zelf via de website uw gegevens bijhouden, de betaling doen voor de jaarlijkse verlenging en reageren op woningen. Ook is het mogelijk om via Mijn Woonnet uw woningaanbiedingen in te zien en te reageren op een woningaanbieding.
Tenslotte geeft Woonnet uitleg over de gebruikte begrippen en kunt u folders over de werking van de woonruimteverdeling vinden.

Waarmee kan Woonnet Haaglanden u helpen?
Wij kunnen met een aantal zaken helpen:

  • Het nakijken van (mogelijk dubbele) betalingen;
  • Het oplossen van problemen met inloggen (leest u wel altijd eerst de instructies op de homepagina);
  • Het beantwoorden van vragen over inschrijfduur;
  • Het splitsen van de inschrijving of het verwijderen van een mede-aanvrager. Hiervoor kunt, u voorzien van ondertekende verklaringen en kopieën van geldige legitimatie van beiden, een  volledig ingevuld Contactformulier mailen. Voor de administratieve handeling dient € 12,50 te worden betaald. 
  • Het beantwoorden van vragen over de werking van het woonruimteverdelingssysteem.

Woonnet Haaglanden is alleen  per mail via het Contactformulier bereikbaar. U vindt dit formulier onder 'Uitleg en Informatie'.

Voor welke zaken kunt u elders terecht?
Een aantal zaken kan Woonnet Haaglanden niet oppakken. Waar gaat het dan om:

  • De corporaties wijzen de woningen toe;
  • Het reageren op een woningaanbieding of vragen over een woningaanbieding. U kunt zelf reageren via Mijn Woonnet of als dat niet lukt, contact opnemen met de corporatie die de woning aanbiedt;
  • Het aanvragen van een voorrangsverklaring, deze moet u bij de corporatie of de gemeente aanvragen. U kunt dit lezen in de folder Voorrangsverklaring, te vinden onder 'Hoe werkt het';
  • Het aannemen van klachten over de woonruimteverdeling. Kijkt u hiervoor bij Hoe werkt het - Regionale klachtencommissie.

Voor alle overige vragen kunt u bij de corporaties terecht. U vindt de contactgegevens van de corporaties onder 'Contact'.